01-02-2022 - DE WITTE HOND

02-02-2022 - MEDITATIE

03-02-2022 - REGENBOOG (3)

04-02-2022 - TWEELING

05-02-2022 - REGENBOOGKLEUREN

06-02-2022 - REGENBOOG (4)

07-02-2022 - TAROT

08-02-2022 - PLATFORM (letterlijk en figuurlijk)

09-02-2022 - EVEN STILSTAAN

10-02-2022 - KAKEN OP ELKAAR

11-02-2022 - GEWAARZIJN

12-02-2022 - GOOGLE TIP

13-02-2022 - DE WANDS

16-02-2022 - SPIEGELZAAL

19-02-2022 - MAGIC IS OVERAL

20-02-2022 - STERRENKIND

21-02-2022 - INNERLIJKE VREDE (1)

22-02-2022 - BALANS EN EVENWICHT  22 - 0 - 22 - 0 - 22

01-02-2022 - DE WITTE HOND

De Witte Hond is binnen de Tzolkin de centrale energie, die je bij je geboorte hebt meegekregen. De energie die ons in 2022 ondersteunt heeft als thema *Verbind tegenstellingen*.

"Eén aspect uit de blauwdruk (zielenpad) van jouw leven is jouw potentieel om anderen te coachen. Met het bewust inzetten van deze coachingskwaliteit ben je in staat boven de trend van tweedeling uit te stijgen en voor verbinding en compassie te zorgen."

Dit mooie bericht kreeg ik onlangs via email van Kees & Barabara Visser-Roth, die na jarenlange en intensieve studie rondom de Tzolkin zich richten op het lezen en interpreteren van de energieën, die met behulp van de Tzolkin inzichtelijk kunnen worden gemaakt.

En tja.... toen werd ik toch echt wel nieuwsgierig en wilde ik de rest ook wel weten. 

"Je coacht mensen door ze te leren zichzelf en anderen onvoorwaardelijk te accepteren. Je daagt ze uit om een uitweg voor hun negatieve emoties te vinden om zodoende vrij te worden van pijn en drama.

Je begeleidingsactiviteiten zijn erop gericht om mensen met de stem van hun hart te laten communiceren en zonder angst in het hier en nu te staan. Je motiveert ze om verstand en gevoel met elkaar te verbinden.

Onvermoeibaar motiveer je de medemens om het beste in zichzelf naar boven te halen. Je ervaringen vanuit je eigen groeiproces zet je in om openingen te creëren."

Nou......ik dacht na dit commentaar....ik kan de rest van mijn website wel weggooien, want dit is zo precies, waar ik mee bezig ben. Het lijkt wel alsof ze regelmatig door mijn *brievenbus* naar binnen kijken.

Niet voor niets staat bovenaan hun bericht IN LAK*ECH.

Hun website is onder de naam Kinweb te vinden.

02-02-2022 - MEDITATIE

Ik ging naar de kristallen eik, de plek waar ik de laatste jaren meestal mijn meditatie begin.

Het is ook het vertrekpunt geworden om naar de Akasha Kronieken te gaan, maar dat is niet altijd zo............

Ik was in de kristallen eik om even helemaal gezuiverd te worden. Het is alsof je onder een frisse douche staat en dat voelt altijd heel goed.

Er werd gezegd:

"We gaan naar een parallelle wereld, waar jij ook bent."

We waren er eigenlijk onmiddellijk. Over alles lag een grijs waas en er waren amper vormen te zien.

"Over alles ligt een grijs waas, want anders zou jij niets zien."

Dat was nog maar nauwelijks gezegd of het waas verdween en inderdaad....het leek als glas in een glazen kom met water. Het is meer, dat je wist dat het er was, dan dat het zichtbaar was. Hier en daar zag je een randje, maar dat was dan ook alles.

Het leek een soort kennismaking, want er werd al gauw gezegd, dat we teruggingen. Het was niet meer dan een stap opzij en door mijn hoofd schoot: *anderhalve meter*

Ik vroeg: "Is deze wereld nou naast ons of loopt het door elkaar ?"

Het antwoord was:

"Dat is in jouw termen moeilijk uit te leggen, zie het als een energetische wereld."

En met dat antwoord moest ik het dan maar doen.

"Rust buiten nog maar even uit op het bankje," was het advies.

Niet dat het erg vermoeiend was, maar het was toch lekker om er even van bij te komen.

03-02-2022 - REGENBOOG (3)

Het heeft even geduurd (10 dagen) maar vandaag is dan eindelijk het regenboogkristal aangekomen uit Oostenrijk.

Toen ik het pakje openmaakte, kreeg ik een gevoel, dat ik jarenlang niet heb meegemaakt.

Als een kind zo blij en met een bijzonder soort opwinding heb ik het kristal aan het papier en karton ontfutseld.

Wauw ! Prachtig van kleur en precies de juiste grootte.

In dit geval was de vorm ook heel belangrijk, want eindelijk kan ik verklappen, wat de plaats wordt van dit kristal.

De andere Andara*s heb ik soms gebruikt bij het opladen van het water met de blauwe fles (de zomeruitvoering).

Zoals je hebt gelezen in mijn vorige blogs, zijn alle Andara*s nu nodig voor het opladen van het water (de winteruitvoering) en zijn ze nu onafscheidelijk als één grote familie. Het regenboogkristal gaat deze functie nu overnemen.

Op de foto zie je, hoe mooi het regenboogkristal past bij de blauwe fles.

Het regenboogkristal wil ik ook graag soms  meenemen op mijn dagelijkse wandelingen en wat dat betreft ligt de vorm heel lekker in de hand.

04-02-2022 - TWEELING

Mijn vader zei altijd: "Het leven zit vol verrassingen." en zoals ik altijd zelf zeg: "De Kosmos houdt wel van een grapje."

Ongeveer een jaar geleden vond ik in Nieuwkoop een kleine Andarakristal. Dat heb ik altijd als een soort wonder en cadeautje ervaren. Zo maar langs de kant van de weg. Deze kleine lichtblauwe Andara heeft een plaatsje gekregen bij het derde oog van mijn boeddha.

Ik had mijn regenboogkristal uitgepakt en even onder stromend water gelegd en daarna zijn plaats gegeven op de blauwe fles.

Ik controleerde of de enveloppe leeg was en zag, dat er nog een klein pakje inzat.

Ik slaakte echt een kreet van verbazing......want uit het pakje kwam een klein Andarakristal met dezelfde grootte en kleur als mijn *vondeling*.

Ik zei vorige maand al: "Het moet niet gekker worden." 

05-02-2022 - REGENBOOGKLEUREN

Mijn echtgenote heeft het altijd over de *zonneboog* in plaats van de regenboog. Voor allebei is wat te zeggen. 

Dat ik vandaag een tekening kreeg opgestuurd, die haar kijk op dit natuurgebeuren ondersteunt, toverde een grote glimlach op mijn gezicht.

Het meisje dat deze tekening maakte, heeft een bijzonder talent om haar gevoel tot uiting te brengen.

Nieuwe generatie: de zonneboogkinderen.

06-02-2022 - REGENBOOG (4)

Het was een bijzondere eerste week van februari, waarin ik weer bijzondere dingen mocht ervaren. Misschien zit komend verhaal niet logisch in elkaar, maar ik ga een poging wagen.

Getallen hebben me altijd aangetrokken, hoewel ik geen specialist ben in de numerologie.

Onlangs was 02-02-2022 natuurlijk een bijzondere datum, die in spirituele kringen als een *poort* wordt gezien.

De dag erna op 3 februari arriveerde mijn regenboogkristal. Een nacht ervoor had ik daar wel wakker van gelegen, toen het kristal (onderweg uit Oostenrijk) mij een gecompliceerde energie liet voelen. Ik begreep, dat de vele kleuren ook betekende, dat er veel energieën in dit kristal aanwezig waren. Ik werd er zelfs wat onrustig van en het was duidelijk, dat je met dit kristal stevig in je schoenen moest staan. Maar ja...het kristal had mij geroepen.....

Op die derde februaridag kwamen de tweeën regelmatig voorbij en de Andara kristallen speelden daarbij een grote rol. De onrust was verdwenen en maakte plaats voor rust, evenwicht en stabiliteit.

Dat ik later in een buitenlands facebookbericht las, dat het regenboogkristal 13 meesters en aartsengelen vertegenwoordigt, bevestigde wat ik reeds had gevoeld.

Later in bed (voor mij altijd een van de plekken, waar ik het nodige begrijp en of doorkrijg) realiseerde ik me, dat het regenboogkristal in de zomeruitvoering een bemiddelende rol speelt tussen de zon en het water. Je zou kunnen zeggen....een regenboog waardig.

07-02-2022 - TAROT

De spanning van het wachten (10 dagen) was nog niet voorbij of een andere *wachtkamer* diende zich aan. Ik kan altijd enorm meegenieten van een ander z*n geluk en deze keer haakte ik aan bij het medium van Barneveld. Zij wachtte op een bijzonder Tarotspel, dat ze in Engeland had besteld.

Hoewel ze het spel dus nog niet in huis had, vroeg ik haar met enige schroom of ze bij ontvangst voor mij een kaart wilde trekken. In mijn hoofd zat heel duidelijk: DE ELFDE KAART VAN RECHTS (van mij uit gezien).

Later in de week bleek dat de tweede kaart van zwaarden te zijn (daar was ie weer de 2). Een heftige kaart en mijn antwoord was:

"Ik ben altijd in een soort (twee)strijd geweest, maar dat hoort gewoon bij deze duale wereld. Daardoor ben ik soms wel eens blind geweest voor de werkelijkheid."

Omdat ik later toch een beetje twijfelde aan dat *van-mij-uit-gezien* vroeg ik haar ook de elfde  kaart van rechts te trekken, maar dan *van-haar-uit-gezien*. Het was de kaart Justice met nummer 11 (1 + 1 = 2 daar was ie weer!) en mijn reactie was:

"Wauw bij deze kaart krijg ik het gevoel, dat het mijn ontwikkeling van de afgelopen 20 jaar aangeeft. Strijd maakt je blind en liefde opent je hart. En ook: zo boven zo beneden."

Maar...het verhaal was nog niet afgelopen, want die nacht bleven de tweeën mij - ik zou bijna willen zeggen - dwarszitten. Kaartnummer 22 bleef zich aan mij opdringen en ik wilde heel graag weten, welke kaart dat nou was.

De volgende dag kwam kaart 22 op mijn app: "Proef van bekwaamheid" met de begeleidende tekst: "Je ziet, dat de beeldhouwer met iets bezig is, wat bijna onmogelijk is, maar het gaat hem lukken ! Let op de veer in zijn hoed ! Veren staan voor lucht en communicatie met het hogere."

Zij gaf verder als commentaar: "Ik zie ook weer overeenkomsten met de kaart Justice. Iets uit de Kosmos halen en in de materie plaatsen."

Later op de dag zag ik, dat het niet kaart 22 was, maar kaartnummer 3. Ik vroeg het medium van Barneveld dit te corrigeren. Ze vertelde mij, dat het de 22ste kaart van links was en niet nummer 22. De grote Arcana van de tarot begint bij kaart 0 (de zwerver) en eindigt met kaart nummer 21 (de wereld). Kaartnummer 22 bestaat helemaal niet !

Net als de beeldhouwer heb ik iets gevraagd wat (bijna) onmogelijk is. *Bijna* omdat de 22ste kaart - als je kaart 0 meerekent - DE WERELD is. En een mooier einde van dit Tarotavontuur kan je bijna niet bedenken.

DE WERELD (kaart 21)

"Er breekt een belangrijke periode in je leven aan. Je hebt een punt bereikt, dat je boven jezelf kan uitstijgen. Je hebt vrede met wat gebeurd is en je bent opgeladen met inzicht en met geestelijke kracht. Je kan alles aan en je bent tot uitzonderlijk begrip in staat. Gebruik je krachten om aan een nieuw begin te werken. Zorg dat je weer kind wordt en aan een nieuwe cyclus begint en weer de dwaas wordt."

08-02-2022 - PLATFORM (letterlijk en figuurlijk)

Afgelopen week was zeer indrukwekkend en ik had het gevoel te moeten *afkicken*. 

Maar mijn observaties gaan altijd maar door en vandaag viel mij op, dat het regenboogkristal van boven gezien, wel heel veel weg heeft van een platform.

Op de een of andere manier kreeg ik een associatie met de film CLOSE ENCOUNTERS OF THE THIRD KIND

Aanvullende gedachte: natuurlijk is het ook nog zo, dat we alleen maar een wens hoeven uit te spreken en de gedachte erover los te laten. Als je erover blijft piekeren, geef je het signaal af, dat je het niet aan het Hogere (PLATFORM) overlaat, maar het dus weer zelf wil doen.

Aanvullende gevoel: het gaat hier om informatie

09-02-2022 - EVEN STILSTAAN

Onlangs zei iemand nog tegen me: "Frans...wat maak jij toch veel bijzondere dingen mee."

Ik kan je verzekeren, dat doet iedereen. Maar........

We zijn met zoveel zaken bezig. We rennen zo vaak doelen achterna, waar we die eenmaal bereikt hebben nog amper van genieten. Ja dan.....

Ooit zag ik in een strakblauwe hemel 2 kleine wolkjes. Ik vond dat bijzonder, dus bleef er even naar kijken en er gebeurde iets wonderlijks.

Vaak lijkt er niets te gebeuren, maar dat is echt je eigen keus. De wondertjes liggen regelmatig links en rechts van je levenspad, maar je moet wel je ogen openhouden.

Zie je een mooie bloem ?

Sta even stil.........en laat het gebeuren......... Misschien hoor je iets of ruik je iets of krijg je een bijzonder idee.

10-02-2022 - KAKEN OP ELKAAR

Ik heb de laatste tijd een beetje last van droge ogen en alle trucs die ik kan bedenken, pas ik toe.

Ik kreeg een paar weken geleden al door: "Rust."

En het is inderdaad heerlijk om in mijn kamer met gesloten ogen dat gebied wat rust te geven. Op een bepaald moment merkte ik, dat er best wel wat spanning bij mijn ogen zat en ik probeerde die ogen te ontspannen.

De volgende ontdekking was, dat je eigenlijk je kaken voortdurend op elkaar houdt. Probeer het maar eens....ga zitten in een lekkere stoel, ontspan je ogen en ontspan je kaken. Als het goed is, valt je onderkaak langzamerhand naar beneden.

In eerste instantie is het een heel raar gevoel, want we houden de hele dag onze kaken op elkaar. Figuurlijk betekent dit ook, dat we heel vaak dingen niet zeggen of vertellen, want.......

Als je het af en toe doet, ga je ontdekken, dat je in z*n totaliteit veel meer ontspannen bent en wie weet zeg je wel af en toe dingen, die je eerder niet gezegd zou hebben.

11-02-2022 - GEWAARZIJN

Misschien kwam het wel, omdat mijn dagelijkse mantra*s, die ik tijdens de wandeling opzeg, sterk te maken hebben met mijn Hoger Zelf.

Misschien kwam het wel, omdat in mijn poging mijn oogproblemen op te lossen, ik elke avond voor het slapen ga een genezingsmethode toepas, waarbij mijn Hoger Zelf en de Goddelijke Bron een belangrijke rol spelen.

Gisteravond lag ik nog geen 5 minuten in bed en mijn Gewaarzijn (niet te verwarren met bewustzijn) ontvouwde zich tot een grootte..... vele malen groter dan de aarde.

Ik was het Gewaarzijn zelf, maar tegelijkertijd kon ik dat Gewaarzijn ook observeren. Het maakte zich los van de aarde en de aarde werd steeds kleiner en mijn Gewaarzijn werd steeds groter.

Tijdens dat proces was er even dat moment, dat een vlaag van angst zich manifesteerde rond mijn zonnevlecht (derde chakra). Het was maar even, maar daardoor begreep ik een uitgangspunt, dat in Een Cursus in Wonderen wordt beschreven. 

De aarde is een projectie en wij leven in een droom. Wij zijn zelf de dromer en dus verantwoordelijk voor wat we dromen. Met de intentie om oordeelloos in het leven te staan en daarmee onszelf te vergeven *wat-niet-is-gebeurd* (dat laatste ga ik ooit nog eens uitleggen), bevrijden we onszelf en kunnen we terugkeren naar de staat van ons Hoger Zelf.

Worden we in één keer bruut uit de droom gehaald, dan zouden we dat niet aankunnen en heel angstig zijn. Het is een geleidelijk proces, waarbij we langzamerhand tot verlichting komen. 

Het was juist die korte vlaag van angst en de beleving van een grenzeloos Gewaarzijn, dat deze ervaring geloofwaardig en waardevol maakte en zijn betekenis kreeg.

Nee....het was geen uittreding, nee het was geen BDE, nee het was geen...... 

Het was de deur, die even openging om mij (en ons) te laten zien en ervaren, hoe groots en mooi  we *WERKELIJK-ZIJN* zijn. 

12-02-2022 - GOOGLE TIP

Google KINTSUGI......... en laat je inspireren.

13-02-2022 - DE WANDS

De laatste tijd heb ik steeds vaker, dat ik even lekker in mijn meditatiestoel ga zitten en even de ogen dicht doe en dat dan binnen 5 minuten mij iets te binnen schiet. Het kan iets zijn, dat ik moet gaan doen of iets wordt mij plotseling duidelijk en nee....het is geen mediteren. Het gebeurt gewoon.

Ik kreeg laatst een uitgeleend boekje terug (Zerolimits van Joe Vitale en Dr Hew Len) en ik had zin om het direct weer te lezen en ik kom al vrij snel tegen: "Als je in de nulstaat bent, heb je geen intenties nodig. Je ontvangt gewoon en je reageert. En er vinden wonderen plaats."

Met bovenstaand citaat wordt aangegeven, wat nou eigenlijk inspiratie is.

En zo zat ik vanavond weer in die stoel en voelde, dat ik de zinnetjes van Ho*oponopono weer eens lekker moest gaan reciteren. Daar bleef het niet bij, want binnen een minuut voelde ik, dat ik de wands van de tensor tools erbij moest pakken.

Die wands zijn best zwaar, als je ze verticaal in je handen houdt en langzamerhand lieten steeds meer vingers de wands los, totdat ze horizontaal op mijn benen lagen. Ik vertaalde dat direct met: "Laat het los." Even later kon ik het eerste en het tweede zinnetje van het kwartet ook daadwerkelijk loslaten. 

En zo bleef over: "I thank you and I love you." Dat voelde heel goed en er verscheen een glimlach bij me, omdat ik de laatste tijd nogal eens het zinnetje "less is more" gebruik.

Ondertussen waren de wands (zie foto) heel warm geworden en ik voelde, dat mijn liefde er als het ware in zat. Zo fijn om ze weer eens (letterlijk) ter hand te nemen !

16-02-2022 - SPIEGELZAAL

Jaren geleden deed ik een meditatie met een zeer indringend beeld. Ik denk, dat ik toen niet de draagwijdte van de beelden heb beseft.

Ik stond in een zaal met allemaal spiegels om mij heen. De hele zaal bestond uit spiegels. Ik kan me absoluut niet meer herinneren, wat ik toen gezien heb, maar het totale beeld van de spiegelzaal is mij altijd bijgebleven.

Vandaag bekijk ik op de computer les 3 van de cursus *De aard van de werkelijkheid*.     

In deze cursus behandelt Deepak Chopra ondermeer de tweede sutra (mantra).

Tat Tvam Asi = IK BEN DAT. Hij zegt daar onder andere het volgende over:                                                                    

"De ander ben ik in een andere gedaante. Ik zie de ander in mezelf en mezelf in anderen. Iedereen is een weerspiegeling van mij."

En dan valt mijn spirituele kwartje van mijn meditatie.

"Beeld je in, dat je een persoon bent in een spiegelzaal, waar je jezelf mijlenver kunt zien. Elke reflectie die je ziet, is van jezelf, maar het ziet er steeds anders uit."

 George Harrison zingt in *SUNRISE* over deze spiegelzaal. Luister maar....... 

19-02-2022 - MAGIC IS OVERAL

Een paar weken geleden was ik als een kind zo blij, toen de eerste sneeuwklokjes heel voorzichtig hun witte kopjes uit het groen staken.

Nu hangen ze als echte klokjes met hun kopje naar beneden en straks gaan ze in de wind ook nog eens echt tinkelen.

Wit is voor mij toch het symbool van zuiverheid en in mijn meditaties en mantra*s neemt deze kleur dan ook een belangrijke plaats in.

Mijn voortuintje wordt over een aantal weken een zee van blauw, omdat dat echt vol staat met blauwe druifjes en dat doet mij altijd wat sfeer betreft een beetje denken aan de *blue bells*, die ook zo overdadig in de bossen van het Engelse Wiltshire staan.

De nieuwe ontdekking is het witte druifje, dat mede door de naam mij inspireerde om even heel brutaal te roepen, dat magic overal is. Nou ja.....overal...... In ieder geval in mijn tuin. 

20-02-2022 - STERRENKIND

Het medium van Barneveld wilde graag over haar voorouders dromen. Een e-mail met tekst en foto kwam de volgende dag.

"Ik had vannacht een droomsymbool over een cirkel met handen en de vingers naar elkaar gericht. Als dat geen goede start is met verbinding met de mensen, die je vóór gingen."

Mijn eerste indruk was onmiddellijk: EEN STER. Meestal reageer ik onmiddellijk op dit soort berichten, maar deze keer even niet.

Wat later kreeg ik weer een e-mail van haar:

"Het viel me nu net in, dat de 10 handen uit mijn droom niet per se van voorouders hoeven te zijn. Misschien zijn ze symbool voor onze toekomstige zelven, welwillende helpers of galactische broeders en zusters, vooral omdat we in zo*n bijzondere tijd leven."

Pas toen kwam ik met mijn reactie:

"Mijn eerste indruk is een ster. Als je de ruimte zou tekenen BINNEN de handen, dan krijg je een ster en dat... lijkt me absoluut een boodschap !"

Die boodschap kwam er, maar pas *s avonds laat door middel van een bericht van Michael Love. Ook hem ga ik hier even citeren:

"Ancient civilizations of earth were able to see into earth*s modern timeline and they speak of the time of the sixth sun, the return of spectaculair central sunlight to earth, leading humanity and earth into the golden age."

"Every 26.000 years the sun moves to its deepest position in the photon belt and aligns with the galactic core. Directly in the centre of the galactic core is a blinding fifth-dimensional star or sun. It is called the black sun, the second sun or THE INVISIBLE SUN."  

Dat was dus de boodschap en ik begreep, dat het medium van Barneveld *the invisible sun* had gezien. De samenwerkende handen zeggen daarbij genoeg als een hoopvol teken van samenwerking met onze galactische broeders.

21-02-2022 - INNERLIJKE VREDE (1)

Weer eens een boek opgepakt van Masuro Emoto, die prachtige foto*s heeft gemaakt van bevroren waterkristallen en die laat zien in onder andere "De boodschap van water" en het prachtige boek met fascinerende foto*s "Het mysterie van het Water".

Emoto heeft experimenten gedaan met mooie uitkomsten door het water bloot te stellen aan verschillende soorten muziek, maar ook het water woorden of korte zinnen te laten zien.

In mijn blogverhaaltje van 10 september kan je lezen, dat ik het zonnewater in de blauwe fles combineerde met de Andara kristallen, maar ook met de vier zinnetjes van Ho*oponopono.

Geïnspireerd door bovenstaande boeken bedacht ik mij, wat voor mij nou een belangrijk maar vooral centraal begrip is, dat ik graag zou willen combineren met het water.

Natuurlijk schieten dan de begrippen liefde en vergeving door je heen, maar uiteindelijk kwam ik toch tot het begrip INNERLIJKE VREDE, want het eeuwige kan zich alleen verenigen met wat jou al in vrede is.

 .

22-02-2022 - BALANS EN EVENWICHT 

22 - 0 - 22 - 0 - 22

Hoe kan ik deze blogmaand mooier afsluiten met de uitspraak, die Deepak Chopra doet bij de bespreking van zijn zevende sutra RITAM.

"HET IS EEN REIS.

WEES NIET GEHECHT AAN HET RESULTAAT, MAAR GEHECHT AAN HET PROCES, WANT HET IS EEN OPWINDEND PROCES VAN ZELFONTDEKKING."

EN DAN BLIJKT EEN DAG LATER, HOE BROOS EVENWICHT KAN ZIJN !

Deel deze pagina