01-04-2022 - VERBORGEN

02-04-2022 - THEMA VAN DE MAAND

03-04-2022 - WIE BEN JIJ ?

05-04-2022 - WERKKRING

06-04-2022 - VERBORGEN SCHOONHEID

07-04-2022 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

08-04-2022 - BOVISWAARDE

09-04-2022 - VERHOGING VAN ENERGIE - (Dat is een ehhhh...)

10-04-2022 - LICHT

11-04-2022 - CLAIRE

11-04-2022 - CLAIRE (2)

12-04-2022 - LICHT EN RUIMTE

13-04-2022 - SAMENVATTING

14-04-2022 - SPEELS

01-04-2022 - VERBORGEN

Laten we deze maand maar direct even moeilijk beginnen met een idee uit *Een Cursus in Wonderen*.

We zien de wereld vanuit mentaal niveau en kijken naar datgene wat reeds voorbij is.

Dat idee houdt in, dat ruimte en tijd alleen als illusie voor ons een werkelijkheid is.

Laten we dit idee even los en gaan we terug naar onze hedendaagse werkelijkheid vol beslommeringen, dan hebben we toch het gevoel, dat nou juist die toekomst voor ons nog verborgen is.

Een beetje zoals de boeddha in mijn tuin het moet hebben ervaren, dat na die prachtige bijna zomerse dagen in maart, de maand april nu eenmaal doet wat ie wil.

Daarom is er voor ons de komende maand nog veel *verborgen*.

02-04-2022 - THEMA VAN DE MAAND

Soms voel je het al wel een beetje aankomen, welke kant zo*n maand het opgaat.

Meestal zie je dat pas achteraf.

Had ik het vorige keer over VERBORGEN dan komt ook direct het woord ONTHULLINGEN bij me op.

De kans is groot, dat het die kant opgaat en dat maakt zo*n blogmaand, die nu nog helemaal blanco is, ook wel een beetje spannend.

In mijn sessies heb ik daar geen last van, maar bij mijn blogverhaaltjes denk ik best wel eens aan het begin van een maand: "O jee.....als er nou eens niets gebeurt."

Ik schrijf die blogverhaaltjes al ruim 7 jaar en het blijkt, dat er zich altijd weer wat ontwikkelt. Het is gewoon niet tegen te houden.

Wat nu nog *ingewikkeld* is, ontwikkelt zich vroeg of laat.

Eigenlijk heel leuk die Nederlandse taal, want als we het hebben over iets dat ingewikkeld is, dan is er nog te veel verborgen: het beeld is nog niet duidelijk. We snappen het nog niet en vinden de betreffende situatie dus lastig.

Mijn iets te vroeg gezaaide Chinese bieslook en stokroos heb ik gezien de komende nachten, maar wel even naar binnen gehaald in de hoop, dat het zich gaat ontwikkelen.

03-04-2022 - WIE BEN JIJ ?

Op deze vraag aan de boom zei de boom: "Ik ben een boom."

"Ja...dat snap ik," zei ik, "maar wie ben je nou echt?"

De boom schudde zijn hoofd en zei niks. Hij haalde diep adem en diep vanuit zijn wortels zuchtte hij en zei nogmaals, maar iets doordringender dan de eerste keer:                           "Ik ben een boom."

Dat dwong mij als het ware om even over zijn antwoord na te denken en ik zag ook, dat de boom nu in zichzelf gekeerd was.

Hij zuchtte en zei: "Weet je....ik zie er ieder seizoen anders uit."                                  

"Soms heb ik knoppen en soms heb ik bladeren. Soms zijn die bladeren groen en soms zijn ze geel of bruin. Soms ben ik kaal, maar in wezen ben ik een boom."

Toen begreep ik, dat je niet naar het uiterlijk moet kijken maar naar de essentie, ook al is die niet zichtbaar.

"Ah", zei ik, "nu begrijp ik je....je bent een boom !"

De boom keek mij enigszins verbijsterd aan, haalde zijn schouders op en liep weg.

Kijk...dacht ik bij mijzelf....dat kan nou alleen in een droom. 

Maar de les was duidelijk: een boom is een boom.

05-04-2022 - WERKKRING

Bladerend in een van mijn mappen met als titel *spiritueel* kwam ik een tekst tegen, die ik in maart 2004 geschreven heb. Ik kon op dat moment in mijn toenmalige werksituatie blijkbaar mijn ei niet kwijt. Ik schreef en tekende een soort wens en realiseer me, dat ik dat NU allemaal in mijn praktijk wel terugvind.

"Ik wil een nieuwe andere baan, waarin mijn spirituele kwaliteiten een belangrijke rol spelen en die ook bij mijn medewerkers aanwezig zijn."

Kwaliteiten zoals:

- inzicht in problemen

- verbanden kunnen leggen

- gesprekken met mensen

- mensen kunnen motiveren en inspireren

- mijn healingcapaciteiten kwijt kan

- en mijn kwaliteiten als kanaal daardoor helder en duidelijk naar voren komen

In 2014 ben ik met mijn Praktijk de Droomvlinder begonnen en vooral het laatste punt vind ik opmerkelijk. Ik heb dit 10 jaar van tevoren al voor mezelf opgeschreven.

Hoe vaak kom je in spirituele literatuur niet tegen: "Schrijf het op, teken het en visualiseer het." Dat heb ik toen blijkbaar gedaan, maar zoals je ziet.......soms kan het even een tijdje duren, voor het zover is.

06-04-2022 - VERBORGEN SCHOONHEID

"Nou", riep mijn echtgenote,"deze bloemen kunnen wel weg !"

"Meen je dat nou?", was mijn antwoord, "kijk nou nog eens goed."

Uiteindelijk heb ik het een dag kunnen rekken en werden de bloemen de volgende dag alsnog weggegooid.

Ik zag de absolute schoonheid en op dat moment vond ik het jammer, dat ik geen schilder was. Deze bos zou mij onmiddellijk hebben geïnspireerd om de verfkwasten erbij te halen.

Het is dezelfde schoonheid, die ik soms bij een oude hond zie. De prachtige grijze haren rond de bek, roepen bij mij altijd een liefdevolle emotie op.

Het merkwaardige is, dat je op bijgaande foto een bos tulpen ziet, die minstens twee keer zo lang heeft gestaan met dit verschil, dat ze in een vaas in de buitenlucht stonden.

Je zou bijna roepen: "Jongens ga vaker naar buiten, want dan blijf je er langer gezond uitzien."

Op zich zal deze bewering waar zijn, maar het is toch wel opvallend, hoe lang snijbloemen in de buitenlucht goed blijven.

Tijdens vakanties zijn we vaak veel meer buiten en ook meer in beweging. ZITTEN is dan ook iets, dat we veel te vaak doen in deze moderne technologische tijd vol digitale verleidingen.

07-04-2022 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

"Er zijn geen feiten, alleen maar interpretaties van de feiten."

08-04-2022 - BOVISWAARDE

Alles heeft een trillingsgetal. Met name bij voedsel en andere zaken waar wij ons mee omringen, is dat van groot belang. Het gaat hier om de vitaliteit oftewel de levenskracht, die met een biotensor is te meten en wordt weergegeven op een frequentieschaal. Deze Bovis-schaal is ontwikkeld door André Bovis en meet de trilling van de materie.

Aangenomen wordt dat 7000 BE de grens is. Eronder kost het ons energie en erboven geeft het ons energie.

Een gezond bos, net geoogst fruit en groente geeft ons energie. Een boswandeling kan ons dus echt een energie-boost geven.

In mijn directe omgeving zie ik betegelde tuinen, die mij gewoon een akelig gevoel geven.

Mijn eigen tuin is voor 90 % gevuld met bomen en planten en met name insecten stellen dat zeer op prijs.

Waarom word ik toch zo gelukkig van sneeuwklokjes en zaadjes die aan het ontkiemen zijn en hun eerste kiemblad laten zien ? Ik weet het nu: een hoge boviswaarde !

09-04-2022 - VERHOGING VAN ENERGIE - (Dat is een ehhhh.......)

De trillingen van de energie verhogen en dat veroorzaakt soms allerlei klachten en dan hebben we het over de zogenaamde ascentiesymptomen. Het woord ascentie is gewoon een ander woord voor de verhoging van de energie.

Deze verhoogde energie geeft veel onrust en gaat gepaard met nogal wat veranderingen, die het dagelijks leven soms wat ongemakkelijk maken.

Slaappatronen kunnen veranderen en ook emoties zijn aan plotselinge veranderingen onderhevig.

Eetpatronen kunnen heel wisselend zijn en er kunnen op het gebied van zien, proeven en horen merkwaardige veranderingen optreden.

Iets wat ik de laatste jaren al duidelijk bij mezelf waarneem, is de verandering bij het mediteren.

Het nadrukkelijk mediteren heb ik steeds meer losgelaten en heeft plaats gemaakt voor een meer spontane dagelijkse levende manier van mediteren. Je zou kunnen zeggen al levend mediteren.

De linkerhersenhelft lijkt iets minder te functioneren (ordening, planning, logisch nadenken) en de rechterhersenhelft wordt iets meer gestimuleerd (compassie, intuïtief weten, zien van energieën). Een van de gevolgen is, dat je vaker dan voorheen woorden niet zo goed meer kunt vinden. Je gaat je ongerust maken en denkt aan een ernstige geheugenstoornis, maar het is gewoon een ascentiesymptoom.

Dus als ik niet meer weet, hoe dat plantje heet, dan ben ik daar nu veel meer ontspannen over. Het gevolg is, dat de naam mij daardoor weer veel sneller te binnen schiet.

10-04-2022 - LICHT

De laatste tijd is er op energetisch niveau nogal wat aan de hand. Ik denk hierbij aan uitslagen van de Schumann resonantie, waar we soms plotselinge uitschieters zien en dan weer tot twee keer toe deze week een black out.

Dat laatste verschijnsel vind ik nog steeds moeilijk om te duiden, maar de forse uitslagen zijn soms onmiskenbaar.

Afgelopen week was er op datzelfde energetisch niveau constant EEN ENORME HOEVEELHEID LICHT, die voor mij *zichtbaar* was in het gebied boven mijn kruinchakra. Niet alleen veel licht, maar ook EEN GIGANTISCH GROTE RUIMTE was voelbaar. 

Zoiets heb ik eigenlijk nog nooit eerder meegemaakt en daarom besloot ik gisteren om mijn chakra*s even na te lopen.

Met name mijn kruinchakra heb ik tot op een kwart dichtgedraaid. Dat laatste was een goede zet en wellicht net op tijd, want vanochtend was er op de grafiek weer een flinke zonnestorm zichtbaar (K7 en K5).

Geen vervelende griepachtige verschijnselen deze keer en misschien komt dat wel, omdat ik de afgelopen week zo met het licht verbonden was. Licht dat in de duisternis schijnt, kan behoorlijk aankomen.

Maar waar al licht is...................

11-04-2022 - CLAIRE

Ik had het medium van Barneveld geschreven, dat het LICHT en de RUIMTE zo overweldigend waren, dat ik mijn chakra*s tot op een kwart had dichtgedraaid. Ik hoopte op een reactie, maar dit........had ik ook niet verwacht. Van haar meerdere reacties (e-mails) probeer ik één verhaal te maken. Zij schreef onder andere....

"Tijdens een boswandeling vanmiddag was ik een beetje aan het mijmeren over wat jij in je laatste blog had geschreven, dat jij je kruinchakra tot op een kwart had dichtgedraaid. Ik wandelde zo lekker in het zonlicht, dat de afgelopen tijd mooier is, dan ik ooit eerder heb meegemaakt."

"Ik dacht toen...ik ga mezelf helemaal openstellen. Al mijn chakra*s in het licht en zien, wat er dan gebeurt."

"Het werd helemaal stil rondom me, geen mensen, geen honden, alleen maar het bos, het zonlicht en talloze zingende vogels en ikzelf als het centrum daarvan. Ik wandelde *gewoon* verder, maar ik voelde mij heel licht."

"Toen kreeg ik een ervaring, die ik eerder in Frankrijk had meegemaakt op de St Mont in 1997. Ik liep daar en ik bevond me ineens tegelijk in verschillende tijden, dat gebeurde vanmiddag ook. Ik hoorde vanmiddag een kerkklokje tingelen en ik *zag* mensen in kleding, die eeuwen geleden werd gedragen. Tegelijk liep ik ook in deze tijd door het bos."  

"In Frankrijk kwam ik in gesprek met een vrouw, die ik moeiteloos kon verstaan, ook al sprak ze een andere taal. Ik vertelde dit verhaal aan André Groote (paragnost die toen een werkweek in de Vogezen leidde) en hij zei, dat die vrouw een combinatie was van Jeanne d*Arc en de heilige Claire, die een volgeling was van Franciscus van Assissi."

Ik vond haar ervaringen heel mooi en mailde haar terug: "Wat grappig eigenlijk....ik draai mijn chakra*s bijna dicht, omdat ik mijn ervaringen te overweldigend vind en jij draait ze open en krijgt overweldigende ervaringen."

11-04-2022 - CLAIRE (2)

De trouwe lezer weet, dat ik de nodige ervaringen heb met Franciscus van Assissi en dat het ook verbonden is met een indrukwekkend lichtverschijnsel, waardoor ik op een bepaald moment de hechte relatie tussen Claire (een zuster uit een naburig klooster) en Franciscus begreep. Het vervolg van bovenstaand verhaal sluit hier mooi op aan...

"Later in die werkweek ging ik weer naar de St Mont. Ik liep een stukje verder en daalde af aan de andere kant van de berg. Daar stuitte ik op twee ruïnetjes, waarvan 1 de ruïne van *Le chapelle de Ste Claire* was!

Aan het eind van de week toerde ik op een vrije middag door de Elzas en kwam ik uit bij een heel klein kapelletje. Ik voelde een urgentie om die kapel binnen te gaan. In het kapelletje zag ik twee beelden tegenover elkaar: het ene beeld was van Jeanne d*Arc en het andere....Ste Claire. Het bleek, dat dit kapelletje was toegewijd aan Ste Claire."

En zo kwam dus na jaren door deze verhalen Claire weer even terug in mijn belevingswereld.

12-04-2022 - LICHT EN RUIMTE

Dagenlang was ik verbonden met en zag ik een enorme hoeveelheid LICHT, die zich uitstrekte in een gigantische RUIMTE. Het was zo overweldigend, dat ik na enige dagen besloot de kraan (in dit geval de chakra*s) dicht te draaien. Gisteren hernam mijn beleving weer zijn gewone gang en zette ik mijn chakra*s weer open.

Voor mij bleef de vraag, waar ik mee verbonden was. Zittend op de bank, een plek waar ik wel vaker informatie en boodschappen krijg, hoopte ik een antwoord op deze vraag te krijgen.

Ik voelde wel een sterke connectie met mijn Hoger Zelf, een gewaarzijn dat buiten ruimte en tijd zich badend in het licht zich uitstrekt als een druppel in de Goddelijke Oceaan. Een mooie gedachte en wellicht dicht bij de waarheid, maar het voelde niet compleet.

Ik had bijna alle lichten in de kamer al uitgedaan en zette nog even de televisie aan. Er was een fascinerende documentaire over een kelk van de Tempeliers en mijn aandacht werd er geheel door in beslag genomen. Ik keek maar kort, want eigenlijk was ik te moe.

Net nadat ik de televisie had uitgezet, kwam daar uit het niets -kort en krachtig en geschreven in hoofdletters - de boodschap: HET VELD.

Dit voelde niet alleen als het juiste antwoord op mijn vraag, maar correspondeerde met mijn eerdere gevoel van LICHT en RUIMTE.

Het nulpuntveld is de bron van alle energie en materie en is een begrip uit de kwantumfysica. Een veld dat alles met alles verbindt.

Ik heb altijd het gevoel, dat mijn informatie tijdens sessies - of het nou  een coachingsgesprek of een Akasha reading is - daar vandaan komt: HET VELD.

13-04-2022 - SAMENVATTING

Mijn Chinese bieslook begint uit te lopen.

Ik realiseer me vandaag, dat het een soort samenvatting is van het thema van de maand.

- VERBORGEN EN ONTHULLING

- WIE BEN JIJ  ?

- WERKKRING

- VERBORGEN SCHOONHEID

- BOVISWAARDE

- VERHOGING VAN DE ENERGIE

- LICHT

- CLAIRE

- LICHT EN RUIMTE

- HET VELD

14-04-2022 - SPEELS

Natuurlijk is bovenstaand verhaal een beetje speels van opzet, waarbij interpretatie natuurlijk wel een beetje een rol speelt. In mijn gevoel klopt het wel, maar ik kan me bij de lezer ook wel enige twijfel voorstellen.

Die twijfel ga ik dan direct bij deze wegnemen.

Na het maken van bovenstaand blogverhaaltje realiseerde ik me, dat het tot stand kwam, nadat ik de REGENBOOGKRISTAL  van de blauwe fles had genomen. Dit Andarakristal voelde na een middag in de zon heerlijk warm aan en ik besloot even een klein zonnebad te nemen met dit kristal in mijn hand.

Het tweede wat ik mij na het schrijven van bovenstaand verhaaltje realiseerde was, dat je net als bij het *trekken* van de Tarotkaarten, je moet beseffen, dat je aan het interpreteren bent. Het volgen van zuiverheid is daarbij heel belangrijk. 

Terwijl bij mij het idee bovenkwam om dit op te schrijven, kwam de gedachte om het te ondersteunen met een Tarotkaart. Terwijl ik aan het schudden was, voelde ik al dat de tarotkaarten mij niet het antwoord zouden geven en besloot ik - nog steeds tijdens het schudden - daarna de Aimée symboolkaarten ter hand te nemen.

De tarotkaart bevestigde mijn voorgevoel en dus pakte ik Aimée*s symboolkaarten.

Ik pakte na het schudden de bovenste kaart. De kaart had als titel overbrugging met als plaatje een prachtige REGENBOOG.

Er was nog een tweede factor die meespeelde. In een bloghoofdstuk kan ik - technisch gezien - maar een bepaalde hoeveelheid informatie kwijt. Daarom splits ik een maand soms noodgedwongen in tweeën. Met de inhoud van dit verhaaltje is direct een mooie overbrugging gemaakt naar APRIL (2).

Deel deze pagina