17-05-2022 - OUT OF ENERGY BY INCOMING ENERGY

18-05-2022 - LICHT EN DONKER

19-05-2022 - NIETS AAN TOE TE VOEGEN

20-05-2022 - FEED BACK

21-05-2022 - GOUWE OUWE

22-05-2022 -  PIRAMIDE

23-05-2022 - KIJKTIP: DOING GOOD

24-05-2022 - EEN TEKEN

25-05-2022 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

27-05-2022 - ZIEN

17-05-2022 - OUT OF ENERGY BY                                           INCOMING ENERGY

In de winter heb ik soms van die perioden, dat ik mij een beer voel, die eigenlijk wil wegkruipen in zijn berenhol en dan weg van de wereld z*n winterslaap gaat doen. Eigenlijk is dat iets, wat mij ieder jaar weer overvalt en wellicht hebben de wat kortere en koudere dagen daarmee te maken.

Maar vandaag was het toch net even iets anders. Ik heb heus wel wat dingen gedaan, maar ik had eigenlijk de hele dag de behoefte om lekker mijn ogen dicht te doen en lekker weg te doezelen.

Pas toen ik het bericht van Michael Love las, begreep ik een beetje, wat er aan de hand was. 

En omdat ik niet de suggestie wil geven, dat ik het zelf verzin, geef ik hier een korte samenvatting en citeer in het Engels wat in zijn laatste bericht belangrijk is.

"FOR THE LAST 18 HOURS, INCREDIBLE LEVELS OF EXOTIC ENERGY HAVE BEEN STREAMING INTO EARTH*S ATMOSPHERE. MANY OF YOU ARE FEELING THE POWERFULL IMPACT OF THIS LIGHT AS IT PENETRATES DEEP INTO THE DNA OF YOUR CELLS."

"THIS MIX OF INCOMING ENERGY INCLUDES MULTIPLE STRONG M-CLASS SOLAR FLARES, HIGH SPEED SOLAR WINDS, HIGH-VIBRATIONAL COSMIC LIGHT WAVES FROM THE GALACTIC CORE AND OF COURSE VERY POWERFULL MOON AND ECLIPS ENERGIES."

Er worden over de hele wereld door mensen ascentiesymptomen gerapporteerd waaronder griepachtige verschijnselen, desoriëntatie, duizeligheid, hoofdpijnen, sterke emotionele gevoelens, irritaties, boosheid, angstgevoelens en onrust.

"A MAJOR PLANETARY DNA UPGRADE IS UNDERWAY TODAY AS ALL THE STARSEEDS OF EARTH ARE BEING TRANSPORTED TO AN EVEN NEWER EARTH TIMELINE AND IT IS GOING TO CONTINUE UNTIL FULL PLANETARY EVOLUTION TO THE FIFTH DIMENSION OCCURS." 

Er gebeurt dus nogal het een en ander in ons fysieke lichaam en aangeraden wordt om natuurlijk voedsel tot je te nemen en zuiver water te drinken. Om diep ademen in praktijk te brengen en zeker een uur per dag te mediteren.

Het laatste advies geeft helemaal aan, wat mijn gevoel vandaag was:

"YOU MUST SIMPLY STOP, SLOW DOWN AND REST WHEN THE LIGHT COMES IN THIS WAY. SOMETIMES YOU WILL BE ABLE TO DO IS SLEEP AND THIS IS OK! DNA IS ONLY RE-CODED DURING DELTA/REM SLEEP MODE."

Dit hele proces heeft ook mooie gevolgen: "YOUR SENS WILL BE SHARPER, YOU WILL HAVE INCREASED KNOWLEDGE AND ABILITY, YOU WILL BE MORE HEALTHY."

Mijn advies: "Vanavond lekker vroeg naar bed !"

18-05-2022 - LICHT EN DONKER

Willem Glaudemans is net als ik een fervent aanhanger van Een Cursus in Wonderen, maar dan houdt de vergelijking ook wel op, want hij is een van de vertalers van dit schitterende boek.

Hij is weer te bewonderen in een YouTube filmpje met als titel: "Ik ben zoals God mij heeft geschapen."

Hij komt in het begin van het filmpje met een prachtig beeld van 2 kamers. De ene kamer is vervuld met licht en de andere kamer is donker. Tussen de kamers is een deur en hij stelt de vraag: "Wat gebeurt er, als ik de deur openzet? Wordt de lichte kamer donker of wordt de donkere kamer licht ?"

Hiermee loop hij vooruit op een situatie, waarin hij je uitnodigt het uitgangspunt van deze workshop/lezing: "Ik ben zoals God mij heeft geschapen, zijn zoon kan niet lijden en ik ben zijn zoon." neer te zetten naast elke persoon of situatie die jou irriteert, verdriet doet of op enig andere wijze jou ongemak bezorgd.

Als bij toverslag wordt iedere keer de *donkere* kamer lichter en de situatie of persoon minder belangrijk en overheersend.

BIJ MIJ WERKT HET ONMIDDELLIJK ! BEDANKT WILLEM VOOR DEZE LES !

19-05-2022 - NIETS AAN TOE TE VOEGEN

20-05-2022 - FEED BACK

Ik ben opgegroeid met feedback, want na ieder bezoek aan wie dan ook werd de volgende dag altijd even een reactie gegeven, dat het toch zo gezellig was geweest. Dat zit gewoon zo in mijn systeem, dat het me nog steeds opvalt, als ik de volgende dag van gasten of bezoekers niets hoor.

Vandaar dat ik de behoefte had om even aan Willem Glaudemans te laten weten, wat zijn YouTube filmpje met mij had gedaan. 

"Beste Willem....ik bestudeer ruim 20 jaar Een Cursus in Wonderen en ik heb onlangs op YouTube uw lezing/workshop gezien met als titel *Ik ben zoals God mij heeft geschapen." Dit uitgangspunt van de Cursus zit al jaren in mijn dagelijkse mantra, maar door uw lezing is bij mij toch wel iets wonderlijks gebeurd.

Iedere keer als ik de gedachte/uitspraak *IK BEN ZOALS GOD MIJ HEEFT GESCHAPEN, ZIJN ZOON KAN NIET LIJDEN EN IK BEN ZIJN ZOON* naast iemand of een situatie zet, waar ik moeite mee heb, lijkt die situatie minder erg evenals mijn irritatie/ergernis. De tussendeur gaat open en de donkere kamer wordt verlicht (wat een fantastisch beeld!).

Beste Willem....met dit bericht wil ik je laten weten, dat je ook mij hebt weten te bereiken en ik ben heel dankbaar voor de Cursus, jouw vertaalwerk daarbij, dit stukje *gereedschap* en mijn vasthoudendheid om met deze materie aan de slag te  blijven!

Met vriendelijke groeten,

Frans Bohlander"

21-05-2022 - GOUWE OUWE

Ken je dat?

Dat je iets leest en je pas later realiseert, dat je het begrijpt ?

Ik had dat vandaag, toen ik even iets opzocht in mijn meditatieboekje en probeerde iets op te zoeken uit vroeger tijden.

Niet gevonden, maar wel onderstaande meditatie uit eind 1996, waarbij ik me realiseerde, dat het een soort voorbereidende les was om later in contact te kunnen komen met de Akasha Kronieken.

Ik heb nu zo het idee, dat ik me dat toen helemaal niet realiseerde.

In het begin van mijn meditatie wilde ik naar *de tuin*, maar dat werd niet toegestaan. De kosmische wereld had op dat moment blijkbaar andere plannen.

Er werd gezegd:

"Een nieuwe periode breekt aan, daar komt een andere manier van mediteren bij. Ik werd door de Meesters naar de kamer geleid. In de kamer zat een lichtende figuur en er werd gezegd: "Dit is je Hoger Zelf. Zo lees jij. Als je leest, is je Hoger Zelf ingeschakeld. Ga maar even zitten."

Ik glipte in mijn Hoger Zelf en er werd direct aan toegevoegd:

"Voel het contact met je Hoger Zelf. Voel...dat je maar een klein deel van jezelf bent, voel weer dat contact met je Hoger Zelf. Dit is jouw bibliotheek."

Ik las in het boek, dat op de kaft een groot rood hart had en er was veel licht om mij heen. Ik las het hele boek en ik voelde, dat ik gevuld werd met veel kennis.

"Hier kan je altijd naar toe om kennis op te doen. Laat deze kennis doorstromen naar je hart. Je bent nu toe aan deze geestelijke kennis. Voel de liefde in je. Richt je altijd op het licht, dan kan je alle problemen oplossen. "Hier kan je altijd naar toe om kennis op te doen. Laat deze kennis doorstromen naar je hart. Je bent nu toe aan deze geestelijke kennis."

Ik ging weer terug naar de beek en hoorde: "De volgende keer mag je zelf naar de bibliotheek."

Ik kwam terug en voelde, dat ik het even heel rustig aan moest doen. Het was een fantastische meditatie.

22-05-2022 - PIRAMIDE

Het is heel bijzonder om al zo lang met Een Cursus in Wonderen bezig te zijn en een van de uitgangspunten in je dagelijkse mantra te gebruiken. En dan komt Willem Glaudemans met een uitbreiding hiervan met een zin, die ik natuurlijk zelf al vele malen ben tegengekomen en nodigt je uit dit op een bepaalde manier te gebruiken.

Jo Dispenza nodigde mij onlangs in zijn boek uit om iets te doen, dat ook al niet nieuw voor me was (open je hart) en mij heeft gebracht om op een nieuwe manier de Akasha Kronieken te openen.

Het leek alsof al deze energieën zich samenbalden en daardoor de afgelopen dagen een kracht, vrede en harmonie in mezelf voelde, die nu mijn dagelijks leven totaal aan het veranderen is.

Vanavond kwam daar in een meditatie een schepje bovenop.

Ik was *vertrokken* maar er gebeurde niets. Maar gewoon lekker wegdromen vind ik ook prima, want afdwingen betekent alleen maar blokkeren.

Na enige tijd verscheen er een soort vorm  niet ver van mij af, die het meest leek op een piramide. Het was niet duidelijk zichtbaar, het was ook niet helemaal een *weten* en het bleef wat op de achtergrond. 

De piramide kwam in slow motion steeds dichterbij en werd op een bepaald moment over mij heen gezet.

Er werd gezegd: "Zie het als een bescherming, als een soort uitbreiding van je aura."

De piramide werd duidelijker en liet zich zien als heel transparant. Al mijn energie werd in de piramide vastgehouden en opeens kwam al die energie als een lichtstraal vrij aan de bovenkant (punt) van de piramide.

Er bekroop me een gevoel van hoop, dat ik deze energie ooit mocht gebruiken om anderen van dienst te zijn en dat was het moment, dat tegen mij werd gezegd:

"Zoals jij vele malen door een grote Engel aan de kant van de beek werd meegenomen naar de Akasha Kronieken, mag jij aan mensen in jouw praktijk vragen om je hand vast te houden. Jij mag ze dan meenemen naar de kracht van deze energie."

23-05-2022 - KIJKTIP: DOING GOOD

Een aangrijpende Zweedse documentaire (Netflix) over genezer Joralf Gjerstad voor iedereen die geïnteresseerd is in healing en graag een liefdevolle man aan het werk wil zien.

Hij heeft een bijzondere gave en krachten, waar hijzelf op bescheiden wijze mee omgaat.

Hij zegt op een bepaald moment:

"Mijn grootste prestatie is geloven in het goede.

Dat heeft mij kracht gegeven. Als je aan het goede denkt, verandert er iets in je. Dat is noodzakelijk als je jezelf wilt vernieuwen.

Iedereen heeft dit vermogen, maar niet iedereen heeft het geloof of de bereidwilligheid. Ik heb het geloof en de bereidwilligheid om anderen te helpen. Dat geeft mij m*n krachten, dan gebeurt er iets met mij."

Aan het einde van de documentaire verwoordt hij het aldus:

"Ik weet ook niet, hoe het werkt en daar gaan we dus niet over speculeren. Het is een gave, een vermogen en ik wil graag mensen op een natuurlijke manier helpen."

Ik heb er met verbazing en ontroering naar gekeken........

24-05-2022 - EEN TEKEN

Pareidolie zorgt ervoor, dat we in de wolkenformaties de nodige figuren, gezichten en zelfs engelen zien. Maar deze keer was het toch echt anders.

Wonend in de buurt van Schiphol en vaak kijkend in de lucht, ben ik wel het een en ander gewend.

Maar deze felle S-vorm onderscheidde zich duidelijk van de rest. Opvallend.....en ik kreeg absoluut het gevoel, dat ik er iets mee moest. Maar ja....wat ?

Tijdens mijn speurtocht werd ik opmerkzaam gemaakt op het runenteken *Sowelu*, die staat voor succes, geluk en volledigheid.

De betekenis van deze rune is de ZON, die warmte en licht geeft en staat voor levenskracht.

Gezondheid en voorspoed zijn krachten, die aan Sowelu worden toegeschreven.

"Deze rune geeft je de kans om al je mogelijkheden optimaal te kunnen gebruiken, waardoor succes en zelfverwerkelijking bereikt kan worden. De positieve invloed van Sowelu zal je helen en dichter bij eigenheid en volledigheid brengen."

En kijk dan nog eens even naar Tarotkaart De Zon......Niet alleen in de stralen van de zon, maar ook in de oranje vlag (creativiteit) herkennen wij de golfbeweging van de S.

Runenteken Sowelu

Tarotkaart De Zon

25-05-2022 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

Pas als je mensen ontmoet, die het niet met je eens zijn.......

Weet je.....

Hoe het gesteld is.......

Met je liefde en wijsheid....

27-05-2022 - ZIEN

In de jaren negentig werd ik geconfronteerd met innerlijk zien. Mijn grote voorbeeld en leermeester André Groote vroeg ik dan wel eens, maar wat zie je dan en hoe werkt dat dan ?

Bij mij heeft in de loop der jaren dat zien zich ontwikkeld en het is inderdaad moeilijk uit te leggen.

Doe je ogen dicht en denk eens aan een plek, die jij fijn vindt. Dat kan een vakantieplek zijn of een leuke omgeving in de buurt. Zonder te kijken kan je je innerlijk heel veel details voor de geest halen. Maar alleen datgene wat je eerder hebt gezien, kan je nu zien.

Maar je kan ook fantaseren en je een witte hond voorstellen, die tegen een rode lantarenpaal plast. Veel mensen die het innerlijk zien ontwikkelen gaan door een twijfelfase, waarin ze zich afvragen: "Fantaseer ik dat nou of zie ik het echt ?"

Bij het innerlijk zien, zie je dingen die je niet eerder hebt gezien met het belangrijke kenmerk, dat je juist niet je best ervoor doet. Het valt als het ware naar binnen.

Onlangs was ik bij de optometrist voor een controle van de ogen. Alles was goed en ik werd weggestuurd met de boodschap: "Meneer Bohlander....uw gezichtsvermogen is uitzonderlijk goed."

En dan te bedenken, dat ik er altijd een beetje bang voor ben geweest, dat met het ontwikkelen van mijn innerlijk zien, het uiterlijk zien achteruit zou gaan, maar...niets is minder waar !

Deel deze pagina