13-06-2022 - IN-FORMATIE

15-06-2022 - PARA-SOL

18-06-2022 - GOUWE OUWE

19-06-2022 - REGEN EN ZONNESCHIJN

20-06-2022 - LES

21-06-2022 - TIJD

22-06-2022 - LES (2)

23-06-2022 - CONTRADICTIO IN TERMINIS

26-06-2022 - TWEE FACETTEN

27-06-2022 - RUST EN ONRUST

28-06-2022 - JAN SLUIJTERS

29-06-2022 - SYNCHRONICITEIT

30-06-2022 - ZOMER

13-06-2022 - IN-FORMATIE

Op 4 juni verscheen onlangs in Wiltshire bij White Horse Hackpen Hill een bijzondere gewascirkel in koolzaad. Volgens de ASCII-code kan je in de 4 series van 8 cirkels het woord LOVE ontcijferen. De cirkels kan je zien als een 1 en de platgelegde cirkels als een 0.

Ik verwijs maar direct naar de website van WELCOME TO THE CROP CIRCLE CONNECTOR waarbij onder het hoofdstukje COMMENT heel veel informatie te lezen valt.

In omgekeerd richting lezen we hier het woord EVOL en ik denk, dat we als mensensoort langzamerhand ons ontwikkelen (evolutie) richting liefde.

Voor mij was het een *eyeopener* om plotseling te beseffen, dat deze formatie mij sterk deed denken aan het runenteken, dat ik onlangs in de lucht heb gezien en waarvan ik toen dacht (blogverhaaltje 24 mei - EEN TEKEN), dat er in de loop van de tijd nog wel meer duidelijkheid over zou komen.

Voor mij persoonlijk was het een extraatje, dat de getallen 4 en 13 bij de uitleg van de betekenis een bijzondere rol spelen. Nou.....ga het absoluut lezen deze bijzonder interessante informatie.

15-06-2022 - PARA-SOL

Aanstaande zondag ben ik op de beurs in Amstelveen en het is even afwachten of het dan nog erg warm is (sol) of dat het flink regent (pluie).

Ik las net even wat voorbereidende informatie en ik zie dan alweer iedereen in de weer met grote *banners* en doeken die gespannen worden.

Ik ga het lekker klein houden en heb net in de tuin mijn opstelling uitgeprobeerd.

Ik houd van een beetje creatieve oplossingen en dit is natuurlijk ook een beetje een voorschotje op de komende zomervakantie.

Mijn echtgenote heeft ook wel eens van die *helderziende* momenten, maar eigenlijk wil ze er niet aan.

Vandaar dat ik wel eens wat plagerig zeg:

"Ja....jij bent para-pluie en ik ben para-sol."

18-06-2022 - GOUWE OUWE

Ik ben de laatste tijd toch wel heel erg op zoek naar wie wij in essentie zijn. Er komen dan momenten van grote helderheid voorbij en soms heb ik het bijna te pakken.

Er wordt veel over geschreven, maar je moet het uiteindelijk toch zelf voelen. Het verstand kan je een stukje op weg helpen, maar zal jou waarschijnlijk nooit de antwoorden geven van de echte vragen, die jij jezelf stelt.

In dat verband is het dan grappig om te lezen, dat ik al in 1997 een meditatie deed, waarin een element zit op weg naar een antwoord. Lees maar.....

IN DE BEEK.........IK GING BOVEN DE BEEK HANGEN. IK VLOOG OVER HET LAND, OVER DE BEEK, DE BERGEN EN DE BOSSEN.

IK KWAM BIJ EEN AANTAL HUTTEN OP EEN STRAND AAN ZEE, DAAR WAS EEN VISSERSFAMILIE.

ER WERD GEZEGD:

"JIJ KAN HEN WEL ZIEN, MAAR ZIJ JOU NIET. VOOR HEN BEN JIJ GEEST. DIT IS HET DEEL VAN JOU DAT OVERAL NAAR TOE KAN, ZOALS IN JE DROMEN. GA NU MAAR TERUG NAAR DE BEEK."

BIJ DE BEEK STOND ACHTER MIJ EEN GROTE LICHTENDE FIGUUR. IK VOELDE, DAT HET EEN VROUW WAS.

ER WERD GEZEGD:

"DAT IS JOUW BESCHERMENGEL. JIJ HOEFT NOOIT BANG TE ZIJN, WANT ZIJ IS ER ALTIJD."

Het was weer zo*n prachtige korte meditatie met een prachtige les. Soms heb je aan één woord of één beeld genoeg !

19-06-2022 - REGEN EN ZONNESCHIJN

Op bijgaande foto kan je het moment zien, dat ik alle spulletjes op de beurs had neergelegd en opgehangen.

Even later kwam de buurvrouw, die op het gangpad achter mij zat, wat aan de late kant binnen en het eerste wat ze op een bijzonder onaangename manier tegen mij zei, was: "U heeft mijn klemmen gebruikt en ook nog eens zonder dat mij te vragen."

Inderdaad....geheel te goeder trouw had ik de achterkant van de klemmen gebruikt en bood daarvoor mijn excuses aan. Ze was echter niet van plan water bij de wijn te doen, want het waren HAAR klemmen.

Gelukkig had ik al een aantal dagen           *s ochtends steeds de bronenergie om mij heen gezet, dus na een half uurtje was ik gelukkig over dit nare begin heen. Maar mijn centrale gedachte bleef: "Nou....als dit spiritualiteit is !"

Mijn eerste cliënt van die dag was een bijzonder iemand, die op blote voeten aan kwam lopen en ik een heel klein beetje moest overhalen om aan de tafel te komen zitten.

Soms heb je een engel tegenover je en er ontwikkelde zich een bijzondere sessie. Ik vond het gewoon niet passend om haar geld te vragen en dat was het begin van een rijtje gratis consulten die dag en dat voelde bijzonder goed !

Wat later vloog de engel half over mijn tafel, maar ik was zo geconcentreerd bezig, dat ik niet door had, wat er gebeurde. Even later vond ik een steentje op mijn tafel en bedacht mij, hoe de Kosmos toch altijd weer probeert het evenwicht te herstellen.

Het dal en de heuveltop zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden......

20-06-2022 - LES

Ook al is heel veel duidelijk in mijn leven en probeer ik ernaar te leven, bijna iedere dag bevat wel een ervaring, waar ik dan ook weer van leer.

Het mooiste is, als je een vervelende ervaring zo snel mogelijk kan wissen.

Daar heb ik lang over gedaan om niet een hele dag ergens mee te zitten.

Vaak is het een ander z*n probleem, terwijl het jou dwars zit.

Een stapje verder is het, wanneer je de ervaring niet alleen wist, maar er ook nog van kan leren. Zoals in bovenstaand verhaaltje begreep ik pas een dag later, dat de negatieve ervaring de deur openzette voor een positieve ervaring. Dat is iets, wat ik vaker heb meegemaakt, maar niet altijd op het moment zelf doorheb.

Soms valt het kwartje (in dit geval het steentje) op de juiste plek: soms figuurlijk maar soms ook letterlijk. Dan kan ik weer dankbaar zijn voor het *minnetje* dat ervoor zorgde, dat het *plusje* zich kon openbaren.

21-06-2022 - TIJD

Als je zo de spirituele literatuur erop naleest, hebben we in de vijfde dimensie een totaal andere tijdsbeleving. Tijd wordt dan anders of zelfs helemaal niet ervaren.

De laatste tijd is de tijdsbeleving in de nacht ook behoorlijk anders. Ik schreef daar eerder over (4 juni) en bij de nachtelijke pauzes van ontwaken is het steeds veel vroeger dan je denkt.

Ook het besef van welke dag het is, blijkt de laatste tijd steeds meer te variëren. We kennen het verschijnsel, dat je *s ochtends niet precies weet, welke dag het is. Tegenwoordig heb je bijvoorbeeld op donderdag een vrijdaggevoel en dan blijkt, dat je dat op de dag zelf niet kan corrigeren. Je blijft in hetzelfde gevoel zitten en daardoor gaan andere dagen in de week ook anders aanvoelen.

Ik denk eerlijk gezegd, dat we in een *oefenperiode* zitten om straks de  *vijfde-dimensie-tijd* aan te kunnen.         Ik weet het niet....het is maar een idee.

22-06-2022 - LES (2)

Op de langste dag van het jaar kwam ik weer die prachtige en mooie, maar vooral essentiële les in Een Cursus in Wonderen tegen. Om precies te zijn les 190 die ons vertelt, dat er buiten je denkgeest niemand is, die jou - op wat voor manier dan ook - kan schaden of verwonden.

Het zijn jouw eigen gedachten, die jou beïnvloeden. Jij bent het, die de macht heeft alle dingen de baas te zijn door te herkennen, wat jij bent.

Wauw: te herkennen wat jij bent !

Jij bent pure liefde. Alleen zijn we het nogal vaak vergeten en haalt een ander ons uit onze kracht en focussen we ons met het denken op datgene, wat een ander heeft gezegd of gedaan.

We hoeven niet al die moeite te doen om in liefde te zijn, want dat zijn we al !

Het enige wat we hoeven te doen is ons denken te disciplineren en ons te focussen - niet op de ander - maar op datgene wat we in essentie zijn ! 

Mijn oma zei het vroeger al: "Laat ze maar kletsen !"

23-06-2022 - CONTRADICTIO IN TERMINIS

Het gebeurt me vaker, dat ik helemaal niet wil mediteren. Ik ga zitten en dan toch.....

Ik kwam bij de kristallen eik en ik werd er nogmaals aan herinnerd, dat dit voor mij niet meer de uitgangspositie was om naar de Akasha Kronieken te gaan, maar het wel nog steeds de mogelijkheid geeft om mij te zuiveren en dat het ook de poort naar andere dimensies is.

Plotseling waren er honderden kristallen eiken om mij heen om als het ware aan te geven, dat die mogelijkheid er voor iedereen is.

Er werd gezegd: "Kijk eens naar wat er gebeurt ?"  Mijn antwoord was: "Niets."

Er werd gezegd: "Je gebruikt nu je wilskracht, niet doen ! Overgave weet je nog?" 

Even later stond ik op de punt van een berg.

"Is het een berg ? Kijk eens goed."

Ik stond op de punt van een piramide.

"Wat zie je nu?" Ik antwoordde: "Ik kan alles naar alle kanten zien en het is ver weg."

"Precies ! Je kan nu in alle richtingen kijken. Er zijn geen verschillende dimensies, dat hebben de mensen bedacht. Dat is een idee, het is een gedachte. Er is alleen maar éénheid. Er is er maar één. Het is net als in een droom, het is een illusie."

"Ga maar weer terug."

De meditatie was afgelopen en toen kwamen de vraagtekens.

Tja.....de kristallen eik, zodat je meerdere dimensies kan zien en dan eindigt het met: "Er zijn geen verschillende dimensies."

Hoewel ik het op gevoelsniveau begreep dacht ik....dit kan je niet opschrijven in een blogverhaaltje, want dit begrijpt niemand en ik gooide mijn aantekeningen weg.

Een dag later raapte ik de moed bij elkaar en kon ik de prop papiertjes gelukkig nog terugvinden in de vuilnisbak.

En terwijl ik dit schrijf komt het beeld naar boven van een grote diamant met heleboel facetten om aan te geven, dat die ene grote dimensie verschillende aspecten heeft. Met andere woorden........ alles is één.

26-06-2022 - TWEE FACETTEN

Om maar direct in de lijn van vorig verhaaltje te blijven: voor mij zijn twee belangrijke facetten van de diamant *Een Cursus in Wonderen" en Ho*oponopono.

Het zijn een soort broertje en zusje, omdat inhoudelijk er heel veel overeenkomsten zijn.

Een Cursus in Wonderen moet je lezen, begrijpen en dan gaan toepassen. Bij Ho*oponopono kan je de 4 zinnetjes direct toepassen en daarna (of tegelijkertijd) er het nodige over lezen.

Een tijd gelezen kwam ik bij een vriendin langs, die een lichtelijk denigrerende  opmerking maakte over Ho*oponopono, maar ik begreep ook, dat er onwetendheid in het spel was. Ik had het haar eigenlijk direct moeten uitleggen.

Maar....alleen wie de les snapt, kan de les ook uitleggen. Zo simpel is het.

Ik hoorde over haar, dat het op dit moment fysiek niet helemaal naar wens loopt en ik heb haar (voor mijn eigen geruststelling) gevraagd of ik haar wat verzachtende energie mocht toesturen. Na haar toestemming ben ik Ho*oponopono gaan doen.

Zij die weten over deze Hawaiiaanse genezingsmethode weten, dat het eigenlijk niet over de ander gaat, maar over jezelf.

Haar wat ongenuanceerde opmerking van destijds heeft mij best een tijd lang een beetje dwars gezeten en voor mij was het een ontdekking om nu juist met haar in gedachte geheel onvoorwaardelijk Ho*oponopono toe te passen.

Het lijkt op het mes, dat voor twee kanten heelt.

27-06-2022 - RUST EN ONRUST

Er komt de laatste tijd veel op ons af, zowel letterlijk als figuurlijk.

Je zou kunnen zeggen, dat de zon onrustig is: zonnevlammen en zonnestormen zijn er aan de lopende band.

De Schumann resonantie laat zien, dat er in aardse sferen veel gebeurt: spikes (pieken) en behoorlijke uitslagen in het gamma-gebied afgewisseld door een bescheiden black out.

Het is een tijd, waarin je door al deze onrust goed voor jezelf moet zorgen.

Afgezien van rust en natuurlijk eten (altijd al verstandig) is het belangrijk om die dingen zelf te bedenken, waarmee je je geholpen voelt.

Voor mij is dat *s ochtends de Bron-energie in en om mij heen te zetten en het voornemen te hebben op een liefdevolle wijze de dag door te brengen en dat ook in mijn omgeving uit te stralen.

Bepaalde affirmaties en mantra*s helpen mij ook en niet te vergeten.....het bronwater, dat iedere nacht opgeladen en gezuiverd wordt door mijn Andara kristallen.

Je mag best hulp vragen, maar de dingen die je zelf bedenkt, werken meestal het best.

28-06-2022 - JAN SLUIJTERS

Vorige week waren we op de warmste dag van de week naar het Singer museum in Laren om een tentoonstelling van Jan Sluijters te bekijken.

We hadden gereserveerd en in musea is de temperatuur vooral bij warme dagen zeer aangenaam.

Wie van impressionisme en pointillisme houdt, raad ik aan om deze tentoonstelling (tot en met 28 augustus) met een bezoekje te vereren.

Je kan bijna voor de deur parkeren en zoals in veel musea kan je ook lekker even pauzeren met een drankje en een versnapering.

Ik merk nu, dat bij het schrijven van dit verhaaltje mijn taalgebruik ook een beetje teruggaat in de tijd. Jan Sluijters leefde van 1881 tot 1957.

Voor ons persoonlijk was het een verrassing om een aantal schilderijen te zien van Théo van Rysselberghe, die gemaakt waren in St. Clair een dorpje aan de Middellandse Zeekust, waar we ooit samen onze eerste zomervakantie vierden.

29-06-2022 - SYNCHRONICITEIT

Ik lig op de bank (toch al een plek waar nogal eens dingen doorkomen) en het raam staat open, dus genoeg herrie van voorbijrijdende auto*s.

Uit het niets komen minder leuke herinneringen uit mijn jeugd boven. Geen wereldschokkende zaken, maar ik besef wel, dat het gebeurtenissen waren, die mij hebben beïnvloed.

Even later denk ik: "Ja...wat nu?"

Ik besluit ze gewoon maar los te laten.

Nog geen 10 seconden later komen er een paar babbelende vrouwen voorbij en het enige wat eruit springt, wat ik hoor, wat tot mij doordringt is......*loslaten*.

Sherry Smith beschrijft dat proces als volgt. Oude ervaringen komen boven en moeten nog eens bekeken worden. Dan kan je ze loslaten en komt er ruimte voor nieuwe energie.

30-06-2022 - ZOMER

De zomer heeft net zijn intrede gedaan en wat is het mooi in de natuur op dit moment. Na een warme droge periode hebben regenbuien alles weer eens lekker opgefrist. Zelfs (of moet ik zeggen vooral) in de natuur is de eenheid van alles goed voelbaar en het zonlicht weet zelfs de donkerste plekjes in mijn tuin te vinden.

Het wordt tijd voor zomerse activiteiten en traditiegetrouw leg ik dan ook bij deze voor 2 maanden de *email-pen* even neer.

Andere dingen doen, andere ervaringen, meer naar buiten en een aantal zaken gewoon maar eens even *op-de-plank* zetten.

Natuurlijk zal ik bijzondere momenten of ervaringen in september in mijn blog verwerken, want Bretagne wil nog wel eens spirituele *flitsen* met zich meebrengen. Ik wens iedereen een hele fijne en ontspannen zomertijd !

Deel deze pagina