Ik schrijf deze blogverhaaltjes als een soort dagboek, maar ook voor jou om te laten zien, dat alles en ook de kleine dingen ertoe doen.

Ik schrijf ze om te inspireren, te stimuleren en om je aan het denken te zetten.

17-10-2022 - BAARDMAN

18-10-2022 - VENSTERS

19-10-2022 - GEZICHTEN

23-10-2022 - RODE DRAAD

25-10-2022 - SAMENVATTING

28-10-2022 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

29-10-2022 - VERBEELDING

17-10-2022 - BAARDMAN

Het afgelopen weekend heb ik  mijn praktijkkamer weer eens grondig onderhanden genomen en de laatste hindernis was mijn vitrine. 

Alles gaat dan stuk voor stuk door mijn handen en deze keer viel mij iets op. Het ligt er al jaren en het is tientallen jaren geleden ooit door mij gevonden.

Een fragment van een baardmankruikje. Een baardmankruikje is een bruin stenen kruikje zo uit de periode 16 en 17e eeuw, waar onder de tuit een mannengezicht is aangebracht.

Een heel kruikje is prachtig, maar zo*n fragment zet wel je fantasie een beetje in werking. 

Plotseling kreeg ik een associatie met een voorwerp in Turijn, maar ik laat aan de kijker over of dit terecht is.

18-10-2022 - VENSTERS

Mijn *brother in law* Rienk Kruiderink stuurt regelmatig z*n verhalen en bijbehorende tekeningen de wereld in en vandaag (17/10) was weer een bijzondere.

Vooral de eenvoud van dit kunstwerk sprak mij direct bijzonder aan, maar nog meer de synchroniciteit met andere zaken en ervaringen.

Bashar had het onlangs in een uitgebreid interview over synchroniciteit die optreedt, als je in je passie bent.

Op 8 oktober heb ik het in het blogverhaaltje CLAIRE over de hoofdletter C, die voor mij een speciale betekenis heeft en in de tekening van de Engel terug te vinden is.

Mijn zwager kent al deze verhalen niet en daarom toverde het bij mij weer eens de glimlach op mijn gezicht, dat in zijn tekening dezelfde hoofdletter C eruit sprong.

Dat ik er een deur en deuropening inzie en hij het vensters noemt is een marginaal verschil.

Ik denk, dat synchroniciteit altijd deuren en vensters van begrip opent. 

Ooit zong André Groote voor mij het lied *WINDOWS* en in deze vorm komt het dus weer bij mij terug.  

19-10-2022 - GEZICHTEN

Eigenlijk was ik het vergeten, dat ik ooit tijdens een t.v.-programma op de zondagochtend naar een medium belde en tot mijn schrik en verbazing in het programma terecht kwam.

Ik weet absoluut niet meer, waar mijn vraag over ging en ook alles van het antwoord ben ik vergeten.

Maar een opmerking van dat medium is mij altijd bijgebleven. Zijn vraag was: "Zie jij soms heel veel gezichten?" En dat klopte.

Tot op de dag van vandaag zie ik niet alleen veel gezichten, maar gelijktijdig voel ik daarbij de verbinding met heel veel andere levens en wie ik toen was.

Het zijn altijd heel gewone gezichten: jong, oud, man en vrouw. Het gebeurt niet vaak meer, maar voor mij is het een soort bevestiging, dat wij in vele levens ervaringen opdoen. Niet meer en niet minder.

In het museum van Rijswijk kwam ik dit kunstwerk tegen en om de naam van de kunstenares te weten, pakte ik de brochure erbij en de beginzin sluit naadloos aan bij mijn ervaringen.

"De installatie KARAKTERS bestaat uit bijna 300 kopjes, waaraan allerlei materialen zijn toegevoegd om verschillende eigenschappen van de mens te verbeelden."

De kunstenares heet Bea van der Heijden.

Museum Rijswijk - Tentoonstelling: PaPIER BIËNNALE 2022 (26.06/13.11)

23-10-2022 - RODE DRAAD

Het is toch wel opmerkelijk, dat mijn blogverhaaltjes in één maand altijd een bepaald thema hebben of een rode draad volgen.

In het vorige deel van oktober (zie blog van 8 oktober) kwamen de hoofdletters C en F aan bod.

In het tweede deel van deze maand komen ze in een totaal andere gedaante weer op de proppen.

In deze culturele maand (de rode draad van oktober) besloten we spontaan om de laatste dag met onze museumkaart een bezoek te brengen aan het Stedelijk Museum in Vianen.

Net als van de week in Spijkenisse een klein museum, dat ons weer bijzondere dingen liet zien, waaronder een fragment van een potscherf uit de 17de eeuw met de hoofdletter F.

In 5 dagen tijd kwamen de C en de F weer even aan het licht.

En wie weet gaat de muntschat, die daar te bewonderen was ook nog een bijzondere rol spelen deze maand. Je weet maar nooit.........

Muntschat van Hagestein - 15e eeuw

25-10-2022 - SAMENVATTING

Het heeft me een halve ochtend gekost om een booking, die niet klopte recht te zetten. Nou ben ik een puzzelaar en ik houd ook wel van een uitdaging, maar dit was echt slopend en kostte veel energie en niet in de laatste plaats, omdat ik 24 uur gedacht heb, slachtoffer te zijn van een *nep-website* op internet.

Het is uiteindelijk allemaal goedgekomen en plofte neer op de bank met het gevoel, dat ik dat nu wel eindelijk verdiend had.

Kijkend uit het raam kwamen gigantische wolkenformaties voorbij en zag.......

Ik realiseerde me ook, dat het leek op een volledige samenvatting van het thema deze oktobermaand.

Er kwam een opening in de wolken, die zich liet zien als een grote *L* en direct daarop trachtte die letter een grote *F* te worden.

Daarna kwamen er zoveel gezichten voorbij, dat heb ik echt nog nooit gezien. Ik ben me bewust van het fenomeen pareidolie, maar dit was echt een aaneenschakeling van heel veel. Zelfs de Grote Meester kwam voorbij en een groot hart ontbrak ook niet.

Even had ik de neiging om dit te fotograferen, maar ik maakte bewust de keuze om hiervan te genieten. Uiteindelijk heb ik een andere wolkenlucht toegevoegd.                  Het oog wil ook wat !

28-10-2022 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

IN JE PASSIE

VOLG JE DE WEG VAN JE ZIEL

Als ik mensen zie, die iets heel goed doen, word ik gewoon gelukkig. Dat kan een tapijtlegger of een behanger zijn. Een dirigent of een acteur/actrice. Als je iets goed kan, ben je volgens mij in je passie en volg je de weg van je ziel.

Jaren geleden ontmoette ik José Medrado, die in 5 tot 10 minuten met de blote handen zeer gepassioneerd een schilderij maakte in de stijl van andere grote schilders.

Op de foto zie je een meisje door hem geschilderd in de stijl van Renoir.

29-10-2022 - VERBEELDING

Vandaag in Apeldoorn de musical Charlie and the chocolate factory gezien.

De musical moest even op gang komen, maar vooral na de pauze was het genieten en vooral door de hoofdrolspeler, die met veel humor op overtuigende wijze ons - en de vele kinderen in de zaal - meenam door zijn fabriek.

Een mooi moment was de binnenkomst van de neutrale kamer en de totale leegte in deze kamer van de verbeelding. Het was treffend, dat er gezegd werd, dat juist door de leegte het mogelijk was om verbeelding tot stand te laten komen.

Natuurlijk moest ik denken, waar ieder medium in de eerste fase van spirituele ontwikkeling soms mee kan worstelen. Is dit echt, wat ik zie of verbeeld ik het mij?

De lege kamer deed mij natuurlijk denken aan mijn blanco blaadje, waar ik iedere sessie mee begin. Ik werd door deze scene in de voorstelling me er nog meer bewust van, dat juist de nadruk op dat blanco blaadje - oftewel het lege begin zonder iets van de ander te weten - de spirituele wereld de kans geeft om door te komen.

Dank je wel Willy Wonka !

Deel deze pagina