Ik schrijf deze blogverhaaltjes als een soort dagboek, maar ook voor jou om je te laten zien, dat alles en ook de kleine dingen ertoe doen.

Ik schrijf ze om te inspireren, te stimuleren en je aan het denken te zetten.

01-11-2022 - ALLES OF NIETS

02-11-2022 - REÏNCARNATIE

03-11-2022 - WIE ZIJN WIJ ?

08-11-2022 - AFSTAND NEMEN01-11-2022 - ALLES OF NIETS

We kennen allemaal bovenstaande uitdrukking en komt voor in een situatie, waarin je bijvoorbeeld tegen iemand zegt: "Het is met jou ook alles of niets."

En deze uitdrukking was de voorbode in een bijzondere Akasha Reading, die ik gisteren deed.

In een *split second* dacht ik....waar gaat dit heen, maar denken is wel het laatste, wat je moet doen tijdens een reading.

Er werd vervolgens gezegd:

ALLES IS NIETS

NIETS IS ALLES

ALS JE ALLES WIL, DAN KRIJG JE NIETS

ALS JE NIETS WIL, DAN KRIJG JE ALLES

Natuurlijk ontstonden deze uitspraken in een wijdere context van de reading. Ik ga hier natuurlijk niet verder op in, maar ik vind ze wel de moeite waard om even te vermelden en erover na te denken. 

In dit verband is het Engelse woord NOTHING = NIETS ook wel aardig om even naar te kijken. NOTHING - no thing.

En als niets geen ding is, wat is het dan wel.....ALLES (of niets)?

02-11-2022 - REÏNCARNATIE

Met het begrip reïncarnatie heb ik altijd een beetje moeite en dat komt natuurlijk, omdat we met onze 3-dimensionale gedachten en taalgebruik daar naar kijken. Om er iets over te zeggen, zal ik dan ook dezelfde 3-dimensionale gedachten en hetzelfde taalgebruik moeten hanteren. Kijk en luister dus vooral met je gevoel en intuïtie.

Jaren geleden maakte ik in een spiritueel dagboekje al een schetsje hierover en ik heb - om er een duidelijke foto van te kunnen maken - de schets even vervangen door een tekening.

Ik zag destijds in een meditatie HET LICHT met daaromheen een band met uitgesneden figuren. De band draait heel langzaam om het licht heen. Het licht schijnt door de band en projecteert iedere figuur als een verschijning.

Staan we op de plek van de rode figuur dan zien we, dat in de loop van de tijd deze figuur verdwijnt, er even niets is en dan weer een nieuwe figuur verschijnt. Dat is onze driedimensionale kijk: ruimte en tijd.

In werkelijkheid zijn alle verschijningen - noem ze hier even projecties - gelijktijdig en overal in de ruimte aanwezig, want de band is eigenlijk een bol. Het licht schijnt alle kanten op: is overal en gelijktijdig.

Met dit beeld krijg ik een beter gevoel en een beter inzicht in wat reïncarnatie nou in feite is. Het is nu niet meer een reeks achter elkaar, maar een gelijktijdige manifestatie.

03-11-2022 - WIE ZIJN WIJ ?

Als je naar bovenstaand levensrad kijkt - dat eigenlijk een levensbol is - heeft dat nog meer implicaties.

Op de een of andere manier identificeren we ons met de projectie(s) en die projecties zijn natuurlijk NIETS.

Ook de uitgesneden figuren in de bol zijn NIETS.

Alleen HET LICHT oftewel de BRON van ALLES is ALLES en dat is wat wij zijn.

Nu wordt ook de doorgegeven boodschap, die ik beschrijf in ALLES OF NIETS (01-11-2022) duidelijker en zinvoller.

Het is best lastig om dit op mentaal niveau te begrijpen, misschien dat het je gevoelsmatig beter lukt. Hoe dan ook..... het is in het dagelijks leven best moeilijk om tegelijk alles en niets te zijn.

Misschien is dat dan wel de ultieme uitdaging, die we aan moeten gaan.

Het sluit ook weer prachtig aan bij mijn dagelijkse oefening (blog: 05-10-2022 - DE BRON).

TE ZIJN IN HET LICHT EN DE ENERGIE VAN DE GODDELIJKE BRON.

GEWOON TE ZIJN.

08 - 11 - 2022 - AFSTAND NEMEN


Vier dagen geleden had ik na het schrijven van de eerste drie blogverhaaltjes in deze maand heel sterk het gevoel: HET IS KLAAR. Oftewel: "Wat moet ik na dit in vredesnaam nog schrijven?" En eigenlijk had ik wel behoefte aan even *rust-in-de-tent*.


Mijn wens werd op een bijzondere manier vervuld, want mijn website werd overgenomen door een andere websitebeheerder en toen begonnen de problemen.

Om het maar kort en krachtig te zeggen: "Ik snapte geen bal van de bewerkingen en het was echt een beetje paniek."


Overal op de grond lagen - om het overzichtelijk te maken - hoofdstukjes uit de handleiding.

Het begrip kwam heel langzaam op gang en vanochtend heb ik gekeken of ik ergens een hulpdesk kon vinden en ook een noodkreet op Facebook gezet.


Het leek of er in mij - door dit te vragen - een zekere ruimte ontstond of was het gewoon de tijd om na 3 dagen ploeteren het kwartje te laten vallen?


Vandaag vielen dus alle puzzelstukjes in elkaar en ik ben heel blij, dat ik nu weer probleemloos mijn blogverhaaltjes kan schrijven.


Deel deze pagina